April 2019 - Aktiviti 6

 • Berita Ringkas Roda2 Integriti SPA Malaysia

   

  Aktiviti6_1
   
  Di bawah Teras Pengukuhan Integriti, Pekeliling Perkhidmatan Bil 6 Tahun 2013, Unit Integriti dengan kerjasama Unit Latihan SPA Malaysia telah mengadakan Kursus Roda-Roda Integriti di Nur Lembah Pangsun pada 19-21 April 2016 yang lepas. Seramai 31 orang terdiri dari pegawai kumpulan Sokongan dan Pengurusan&Profesional telah terlibat.

   

   

  Aktiviti6_2
   
  Taklimat aturcara kursus telah disampaikan oleh En Ahmad Humaizie bin Ramly, Ketua Unit Integriti dan seterusnya taklimat aktiviti roda-roda integriti oleh Pak Long, fasilitator pusat latihan.

   

   

  Aktiviti6_3
   
  Tugasan penyusunan gambar adalah salah satu sub aktiviti roda-roda integriti. Aktiviti ini memberi impak kepada pegawai agar bekerjasama dan saling tolong menolong dalam satu pasukan yang dibentuk.

   

   

  Aktiviti6_4
   
  Program Drama Integriti juga diserapkan dalam roda-roda integriti. Di sini, peserta didedahkan dengan contoh kes sebenar kesalahan dan salahlaku integriti khususnya jenayah rasuah dan dilakonkan semula oleh semua pegawai dengan bakat dan inisiatif yang kreatif masing-masing.

   

   

  Aktiviti6_5
   
  Program Santai Kopi-O Integriti bersama Ketua Unit Integriti telah diadakan di salah sebuah restoran berhampiran. Di sini, KUI berkongsi pengalaman dan penerangan contoh kes-kes perlanggaran integriti di Agensi Awam dan GLC. UI juga menasihati kepada pegawai agar terus kekal membudayakan integriti di SPA.

   

   

  Aktiviti6_6
   
  Membina rakit dan bertukar rakit sesama kumpulan adalah sub aktiviti roda-roda integriti. Ianya mampu menerapkan ciri-ciri integriti pegawai dalam kumpulan khususnya, sifat yakin dan bekerjasama pada kemasan dan pemasangan rakit yang diamanahkan pada setiap individu dalam kumpulan yang lain.

   

   

  Aktiviti6_7
   
  Kami adalah Pegawai-Pegawai Berintegriti SPA Malaysia !!!